Facebook wil dat je die 'Who Deleted Me'-app verwijdert - hier is waarom

Facebook Wants You Delete Thatwho Deleted Meapp Heres Why

Het is moeilijk om de verleiding te weerstaan ​​om erachter te komen wie van je kennissen het echt met je eens is. Dit is de reden waarom apps zoals Wie ontvolgde me voor Twitter of Vriend of volg voor Instagram zijn zo populair.

Onlangs hebben ontwikkelaars een vergelijkbare app voor Facebook onthuld -- Wie heeft mij verwijderd -- die zoveel heeft opgeleverd virale tractie dat een stroom van nieuwe gebruikers ervoor zorgde dat het tijdelijk uitviel. Terwijl honderdduizenden mensen naar de app stroomden om te zien op wie ze boos zouden worden, speculeerden sommige gebruikers dat het essentiële informatie van je Facebook-account zou kunnen stelen.





U kunt het privacybeleid van het bedrijf lezen hier , die meestal alleen het verzamelen van IP-adres, naam, Facebook-ID en Facebook-ID's van vrienden vermeldt. Desalniettemin hebben we contact opgenomen met Facebook om erachter te komen of niet-volg-apps van derden echt veilig zijn. Dit is wat ze ons vertelden.

  • Alleen apps die zijn geautoriseerd door Facebook zijn veilig

    Er zijn een hele reeks apps die communiceren met je Facebook-account, en de legitieme - zoals Spotify, Airbnb, enz. - worden allemaal uitgevoerd via iets dat Facebook's API (Application Programming Interface) wordt genoemd. Door dit te doen, voldoen deze apps aan de servicevoorwaarden van Facebook en verzamelen ze geen informatie die u niet specifiek hebt geautoriseerd.



    Alle ontwikkelaars die apps bouwen die integreren met Facebook en informatie over mensen opvragen, moeten een Facebook API gebruiken, die ervoor zorgt dat mensen controle behouden over wie toegang heeft tot hun informatie', vertelde een Facebook-woordvoerder aan MTV News. 'We ondernemen actie tegen elke app die onze voorwaarden en ons beleid schendt.

  • De app 'Wie heeft mij verwijderd' gebruikt NIET de API van Facebook

    ...wat betekent dat het in strijd is met het beleid van Facebook. Facebook heeft contact opgenomen met de ontwikkelaars en gevraagd om het te verwijderen.

  • Als een app niet om uw toestemming vraagt ​​om toegang te krijgen tot aspecten van uw account, is dat een goed teken dat het niet veilig is

    Wanneer u een beveiligde app autoriseert, wordt u gevraagd of deze informatie mag gebruiken die relevant is voor wat deze nodig heeft om te kunnen werken. Dit is de reden waarom bepaalde apps vragen of ze je foto's, muziek-likes of - in het geval van een niet-volgen-app - je vriendenlijst mogen gebruiken. Volgens de Facebook-woordvoerder, als je een app van derden gebruikt die je niet om toestemming vraagt ​​om die informatie te gebruiken, is deze waarschijnlijk niet geautoriseerd door Facebook en mogelijk niet veilig.



  • Als u vermoedt dat een app onvoorspelbaar is, kunt u deze eenvoudig verwijderen

    Per ongeluk een app downloaden waarvan u denkt dat deze louche is? Je kunt het gemakkelijk weggooien. Ga gewoon naar je Facebook-instellingen, klik op Apps (die in de linkerkolom staan) en klik op de X bij de app waarvan je klaar bent om te ontvrienden.